استعمال دخانیات و تاثیر آن بر بارداری زنان
نوشته شده به وسیله ی mani rahnama در تاریخ 94/3/31:: 12:2 صبح
استعمال دخانیات در دوران بارداری بین سالهای 1989 تا 1998 بهطورقابلملاحظهای کاهش یافته و این روند همچنان ادامه دارد. در اینسالها ترک سیگار کاهش 10 درصدی مرگومیر نوزادان و کاهش 12درصدی مرگومیر جنین و نوزادان زیر یک ماه را به همراه داشتهاست.
مطالعهها نشان میدهند نوزادانی که مادرانشان در 3 ماهه اول دورانبارداری دخانیات را ترک میکنند از نظر وزن و رشد جسمی با سایر نوزادانتفاوتی ندارند. همچنین لازم به یادآوری است که مصرف سیگاردر 3 ماهه سوم بارداری اثرات جبرانناپذیری دارد.
اگر خانمها سیگار را قبل از دوران بارداری یا در زمانبارداری ترک کنند، آثار نامطلوب آن کاهش مییابد. اجرای برنامههای خاصبرای زنان باردار و آموزشهای لازم در مورد اثربخشی ترک سیگار برسلامت نوزادان، احتمال ترک سیگار را در آنها افزایش میدهد.آنچه در زیر میآید بخشی از مضراتی است که برای نوزادان مادرانسیگاری اتفاق میافتد.
- زنان سیگاری نیز مانند مردان در معرض افزایش خطر ابتلا بهانواع سرطانها، بیماریهای قلبی و عروقی و بیماریهای ریوی هستند اماریسک ابتلا به این بیماریها برای زنان بیشتر است.
- جنین مادران سیگاری در معرض خطر تاخیر در بارداری، سقط جنین دربارداری اول و دوم، خطر بارداری خارج از رحم و سقط خودبهخودیهستند.
- استعمال دخانیات در زنان باردار، خطر زایمان پیش از موعد،جداشدن ناگهانی جفت (جدایی جفت از رحم) و جفت سرراهی (غیرطبیعیبودن محل جفت) را افزایش میدهد بهطوری که میتواند باعث خونریزی شدیدهنگام زایمان شود.
- احتمال تولد نوزادان کموزن در میان مادران سیگاری بیشتر است.کموزنی نوزادان خطر ابتلا به بسیاری از بیماریها و مرگومیر آنهارا در دوره نوزادی تا یک ماه اول پس از تولد افزایش میدهد. ایننوزادان با خطر عقبماندگی رشد درون رحمی مواجهاند.
- بیشترین آمار مردهزایی متعلق به زنان سیگاری است.
- مادران سیگاری، توانایی کمتری برای شیردادن به نوزادشان دارند.
کلمات کلیدی :