سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بستن لوله های رحم درخانمها

 
بستن لوله های رحم در خانمها بستن لوله های رحم در خانمها یک روشجراحی است که باعث عقیم شدن خانمها می گردد . در این روش لولههای رحم بسته می شود و از انتقال تخمک به رحم جلوگیری می کند .همچنین با این کار، از رسیدن اسپرم به لوله رحم و ایجادلقاح جلوگیری می شود . روشهای جراحی مختلفی برای انجام این کاروجود دارد که دراین روشها ، لوله رحم بریده ، سوزانده ویا با استفادهاز یک حلقه ، کلیپس یا نوار بسته می شود.

روش جراحی بستن لوله ها
بستن لوله های رحم در خانمها یک عمل جراحی نسبتا ساده می باشد و اینکار را می توان هم بااستفاده از بیهوشی عمومی و هم با استفاده ازبیحسی موضعی انجام داد . دو روش جراحی که امروزه بیشتر از آنهااستفاده می شود عبارتند از: 1) مینی لاپاراتومی و2)لاپاراسکوپی . سایر روشهای جراحی برای بستن لوله های رحمشامل لاپاروتومی ، کولپوتومی ، کولدوسکوپی ،هیستروسکوپی و هیسترکتومی می باشد . هر کدام از این روشها دارایمعایب و مزایایی می باشند . شما می توانید با مشورت با پزشکتانبهترین روش را برای بستن لوله ها انتخاب نمایید.
در روش جراحی لاپاروسکوپی ، شکم را با گاز دی اکسیدکربن پر می کنند بطوریکه حفره شکم به صورت یک بادکنک از رحم ولوله های رحم جدا می شود . سپس جراح با ایجاد یک برش کوچکدر زیر ناف ، دستگاه لاپاروسکوپ را که شبیه یکتلسکوپ می باشد را از این سوراخ وارد بدن می کند . یک برشکوچک دیگر ، درست در بالای خط رویش موهای عانه ایجاد میگردد تا از طریق آن دستگاهی که برای بریدن، دوختن یاسوزاندن لوله ها مورد استفاده قرار می گیرد وارد بدن شود . کلزمان جراحی حدود نیم ساعت طول خواهد کشید .
بعد ازجراحی توصیه می شود که دو تا سه روز استراحت مطلق صورتپذیرد و به مدت یک هفته نیز فعالیتهای سبک انجام شود . فعالیتجنسی را می توان وقتی که خانم احساس راحتی می نماید (معمولا بعد از یکهفته) دوباره از سر گرفت . خانمهایی که جراحی آنها از طریق مهبلانجام می شود لازم است به مدت دو هفته چیزی را در داخل مهبل خودنکنند تا از بروز عفونت جلوگیری شود.

امکان حاملگی مجدد در صورت باز نمودن لوله ها
بست لوله های رحمی را معمولا به عنوان یک روش دائمی در جلوگیریاز حاملگی در نظر می گیرند . با این حال در بعضی از مواردمی توان دوباره اقدام به باز نمودن لوله رحم نمود ، هر چند کهاین ، روش مشکل و گرانی می باشد.

مزایای بستن لوله های رحم
مزایای این روش عبارتنداز:
* جلوگیری دائمی از بارداری
* تاثیر سریع آن بعد ازعمل جراحی
* عدم اختلال درفعالیت جنسی
* عدم نیاز به مراقبتهای روزانه
* ارزان بودن آن

معایب بستن لوله های رحم
معایب این روش عبارتند از:
* از انتقال بیماریهای عفونی مقاربتی جلوگیری نمی کند
* نیاز به عمل جراحی دارد
* ممکن است نتوان دوباره لوله ها را باز نمود ( در صورت پشیمانیاز بستن لوله ها)
* نسبت به عمل بستن لوله ها در مردان (وازکتومی) ، عمل مشکل تر وپیچیده تری می باشد



کلمات کلیدی :
X بستن