سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پرسـش هـای رایـج بـارداری

1.آیا در دوران بارداری مانیکور کردن ناخنها امکان دارد؟
اگر در دوران بارداری به صورت مرتب در معرض حلالهای مورد استفادهدر سالنهای زیبایی (مانند استون) قرار داشته باشید برای شما مناسبنیست. اما اگر هر چند هفته یا هر یکی، دو ماه یک بار اینکار را انجام دهید تا زمانی که سالن یا محلی که در آن مانیکور میکنیدتهویه مناسب داشته باشد اشکالی ندارد.
2.آیا خوردن ویتامین C در دوران بارداری خطری ندارد؟
خیر، بهتر است دوزهای بالای این ویتامین در بارداری استفاده نشود زیرادر برخی بررسیها نشان داده شده دریافت مکمل ویتامین C در بارداری خطرزایمان زودرس را افزایش داده است و نیز نوزادان به اسکوروی (کمبودشدید ویتامین C) مبتلا شدهاند. بهترین کاری که شما خانم باردارمیتوانید انجام دهید این است که میوهها و سبزیهای گوناگونمیل کنید و مطمئن باشید هر روز یک نوع خوردنی دارای مقادیر فراوانویتامین C در برنامه روزانهتان است. خوراکیهایی مانند آبپرتقالطبیعی، توتفرنگی، کیوی و فلفلقرمز دارای مقادیر فراوانی ویتامینC هستند اما اگر شما مکمل پریناتال میل میکنید به احتمالزیاد مقادیر کافی این ویتامین را دریافت خواهید کرد.
3.آیا استفاده از رایانه در دوران بارداری خطری ندارد؟
برخی کارشناسان میگویند استفاده از رایانه توسط خانمهای باردارسالهاست که بررسی شده است. درحقیقت بررسیهایی درباره میدانهایالکتروماگنتیک و خطرات سقط انجام گرفته است و نتایجی که بهدست آمده این است که نشستن در برابر رایانه خطر سقط را افزایش نمیدهدو همچنین باعث ناهنجاریهای جنینی نمیشود. اگر چه نشستنطولانیمدت (ساعتها) را به خاطر اختلال در جریان گردش خون توصیهنمیکنیم. برای به جریان انداختن خون بهتر است تقریبا هر یک ساعت یکبار از جایتان بلند شده، قدم بزنید. با وجود اینکه بررسیهای انجام شدهروی پایانههای رایانهای تاثیر ناخوشایندی را نشان نداده است اماتمام روز را در برابر رایانه نشستن، آن هم هنگامی که باردارباشید، میتواند برای شما کمردرد بیاورد. پس بهتر است به تناوبکارتان را قطع کنید و به خود استراحت دهید. حرکت داشتن شما بهگردش خون صحیحتان کمک میکند.
4.آیا نوشیدن شیر غیرپاستوریزه در دوران بارداری خطری دارد؟
نوشیدن شیر غیرپاستوریزه در بارداری بیخطر نیست.ارگانیسمهای پدیدآورنده توکسوپلاسموز و لیستریا درافشرههای پاستوریزهنشده نیز باعث اختلال در رشد سیستمدستگاه عصبی جنین میشود.
5.آیا نوشیدن کافئین در دوران بارداری اشکالی ندارد؟
واقعیتهایی درباره کافئین داریم. کافئین مادهای محرک و مدر (ادرارآور)است و نوبتهای دفع ادرار را در بدن شما افزایش میدهد و باعث میشود سطحمایعات بدنتان کم شده به سمت کـمآبـی (دهیدراسیون) پیـش بروید.فشارخون و تعداد ضربان قلب شما را بالا میبرد که هیچیک از ایندو، در بارداری توصیه نمیشود. کافئین در بارداری از جفت گذشته بهجنین میرسد. در جنینتان، متابولیسم هنوز در حال شکل گرفتن وتکامل است بنابراین نمیتواند کافئین را متابولیزه کند. کافئین، به هراندازه که باشد، میتواند تغییراتی در الگوی خواب یا حرکات طبیعیجنینتان در اواخر بارداری ایجاد کند. کافئین مادهای محرک است که همشما و هم جنینتان را بیدار نگه میدارد. میتوان آن را در موادمختلفی مانند چای، شکلات، سودا و حتی برخی از مسکنها که بدوننسخه در داروخانهها عرضه میشوند، یافت!
گفته میشود کافئین سبب ناهنجاریهای خلقی هم میشود. چندمطالعه روی حیوانات نشان داده که کافئین سبب ناهنجاری هنگامتولد، زایمان زودرس، کاهش باروری و افزایش خطر نوزاد کم وزن و...میشود. از طرفی گفته میشود ارتباطهایی بین مصرف کافئین و سقطوجود دارد. البته در مطالعه?ها نشان داده شده که اگر خانمبارداری روزانه بیش از 300 میلیگرم کافئین مصرف کند ممکن استارتباطهایی بین مصرف این ماده و سقط وجود داشته باشد؟!
به هر حال کارشناسان میگویند ثابت نشده است که کافئین در حدمتوسط ( 300-150 ) میلیگرم در روز، تاثیری منفی روی بارداریداشته باشد. سوال اینجاست که چه مقدار کافئین زیاد محسوب میشود؟پاسخ این است که هر چه کمتر کافئین مصرف کنید، بهتر است.برخی از کارشناسان 150 میلیگرم و برخی 300 میلیگرم راحداکثر میدانند اما کارشناسانی هستند که 300 میلیگرم را هم زیادمیدانند. به هر شکل بهترین راه و بیخطرترین آن کمترین حد است. بهتراست سقف مجاز را همان 150 میلیگرم در نظر بگیریم زیرااحتیاط شرط عقل است!



کلمات کلیدی :
X بستن