ازدواج بدون رابطه جنسی؟!
نوشته شده به وسیله ی mani rahnama در تاریخ 94/3/30:: 11:16 عصر
ازدواج بدون رابطه جنسی؟!
از راههای درمان سردمزاجی جنسی آقایان میتوان به بهبود سبک زندگیمثل ورزش کردن، مصرف نکردن سیگار و موادمخدر، رژیم غذایی مناسب،توجه به معنویت و .... نام برد.
یکی از مهمترین مولفههای زندگی مشترک، ارتباط جنسیسالم و رضایتبخش در زندگی زناشویی است. با توجه به اهمیتخانواده در جامعه ایرانی و نقش سلامت جنسی زوجین در تداوم و عملکردمثبت خانواده و پیشگیری از ایجاد مشکلات زناشویی، توجه بهارتقای سلامت جنسی در سطوح مختلف فردی و اجتماعی حائزاهمیت است.
اهمیت پرداختن به موضوعهایی مانند آموزش سلامت جنسی به زوجهای درآستانه ازدواج، آموزش پیشگیری از بیماریهای مقاربتی و ایدز،پیشگیری، مشاوره و درمان اختلالات جنسی و ناهنجاری دررفتارهای جنسی و جلوگیری از رفتارهای پرخطر جنسی وجلوگیری از آزار و خشونتهای جنسی، امروزه بیش از پیش نمایاناست. باید توجه کرد سلامت جنسی فقط منحصر به دوران باروری افرادنمیشود، بلکه از دوران جنینی و بدو تولد تا زمان مرگ در زنان ومردان اهمیت دارد، بنابراین در همه مراحل زندگی باید به جنبههایمختلف سلامت جنسی افراد و پیشگیری و درمانرفتارهایی که بر آن آثار نامطلوب دارد، پرداخته شود.
بر همین اساس، اختلالات جنسی نیز به نبود توانایی جنسی یا بیماریهایخاص اطلاق میشود که حتی شامل بیماریهای مسری خطرناک ازجمله ایدز وهپاتیت نیز میشود. در سلامت جنسی، فرد علاوه بر خود در قبالدیگری نیز مسئول است. آنچه در بحث سلامت جنسی بیشاز هر چیزی از اهمیت بسیار برخوردار است، توجه به مساله آموزشاست. ارائه آموزشهای صحیح در مورد سلامت جنسی در جامعه میتواند ثمراتارزشمندی از جمله احترام به خود و دیگران، رشد جنسی سالم، کسبهویت جنسیتی سالم، روابط مناسب بینفردی، تصویر مثبت از خود، روابطسالم زناشویی و ایجاد بهداشت روانی را به دنبال داشته باشد و از بروزمشکلاتی همچون انحرافات جنسی، سوءاستفادههای جنسی، مشکلاتزناشویی و رفتارهای پرخطر جلوگیری کرد.
سردمزاجی?آقایان
بیماریهایی مانند افسردگی، اضطراب، دیابت و بیماریهای قلبی ـعروقی، جراحیهای لگنی، سرطانها، مشکلات غده تیروئید، برخی ازبیماریهای عصبی و... از ? بیماریهایی است که باعث سردمزاجی میشود.
خبر خوب این است که بیمیلی جنسی خصیصهای نیست که با انسان زاییده شودو تا دم مرگ باقی بماند. فردی که احساسات جنسی ندارد ممکن استفقط به این علت باشد که تاکنون با نوع تحریکی که در او واکنش به وجودمیآورد، مواجه نشده است. علل بیمیلی جنسی در مردان هرچه که باشدنیازمند بررسی و درمان بموقع است. بیمیلیهای جنسی در مردان را بخوبیمیتوان با شناسایی و رفع علل زمینهساز آن درمان کرد. نکته مهم دردرمان بیمیلی جنسی مردان این است که مبتلایان به بیمیلی جنسی نبایدخودسرانه به دارودرمانی اقدام کنند، زیرا علاوه بر عوارضی کهاینگونه داروها در صورت مصرفی بیرویه دارند، گاه به علتبیتوجهی به منشأ بیمیلی جنسی بیاثر خواهند بود یا بهصورت مقطعی اثرمیکنند. نکته مهم دیگر اینکه فرد مبتلا به بیمیلی جنسی نباید بهاین اختلال? بیتوجه باشد، زیرا ترک یا کاهش روابط زناشویی به علت ایناختلال، شدتبیمیلی جنسی را افزایش میدهد و فرد را در آینده بهبحرانهای جدی زندگی زناشویی دچار میکند.
از راههای درمان سردمزاجی جنسی آقایان میتوان به بهبود سبک زندگیمثل ورزش کردن، مصرف نکردن سیگار و موادمخدر، رژیم غذایی مناسب،توجه به معنویت، همچنین انجام مشاوره با روانپزشک جهتشناسایی علل احتمالی اختلال و تعدیل یا از بین بردن عوامل موثر مثلاتنظیم داروهای مصرفی به کمترین میزان موثر یا درمانهای دارویی باداروهای ضدافسردگی اشاره کرد.
سرد مزاجی?خانمها
سرد مزاجی خانمها را میتوان از زاویههای مختلف مورد بررسی قرار داد؛از جمله زوایای فیزیکی، فیزیولوژیکی و روانی.
بسیاری از خانمها از نداشتن تمایلات جنسی رنج میبرند. این مشکل در هرنژاد و کشوری شایع است. چون سرد مزاجی جنسی در خانمها معمولا بهمجموعهای از روشها و شیوههای غلط در زندگی روزمره نیز میتواندمربوط شود؛ به همین دلیل برای درمان این عارضه در خانمها باید به صورتهمهجانبه تمام موارد از جمله مسائل هورمونی، بیماریهای مختلف، نوع روشزندگی و عوامل مختلف روانی مانند استرس در زندگی روزمرهتوسط متخصص مربوط? بررسی شود تا بتوان با درمان عوامل زمینهای، تغییردر برخی ? روشهای غلط یا اصلاح شیوههای مختلف رفتاری در خانم مبتلا،این عارضه را درمان کرد. همچنین توجه به عوامل دیگر مثلبالا رفتن سن، بارداری، یائسگی و مصرف برخی از داروها که کاهشتمایل جنسی از عوارض آن میتواند باشد، در بروز این عارضه موثراست.
یکی از روشهای درمانی موثر در سرد مزاجی خانمها، آموزشروشهای صحیح در شیوه زندگی و ارتباط با همسر است. تعدیل و تغییرشیوه زندگی عبارت است از ورزش کردن مرتب، استراحت کافی و آموختنروشهای کنترل استرس. روش دیگر درمان عارضه سرد مزاجی خانمها،تجویز برخی داروها توسط پزشک معالج است. درمانهای دارویی از جملهاستفاده از هورمونهای زنانه استروژن و پروژسترون در خانمهایی کهدچار مشکلاتی در ارتباط با این دو هورمون مهم زنانه هستند، یکیاز روشهای درمان سرد مزاجی خانمهاست. به هرحال، بیمیلی جنسی زنان هردلیلی که داشته باشد، نیاز به رسیدگی و اقدام فوری و رفع موانعلذت و نشاط جنسی آنها دارد؛ چرا که مشکلات جنسی، به طوری مرموز وناخواسته بر تفاهم زندگی زناشویی تاثیر میگذارد و روابطغیرجنسی را هم دستخوش تلاطم و آشفتگی میسازد.
یادمان باشد مراحل سختی و ضعف همسر ما در زندگی، بهترین فرصتبرای تحکیم عشق و علاقه و پایهگذاری روابطی تا ابد صمیمی ورضایتبخش خواهد بود، مردی که زیرک و باهوش باشد زمانی که همسرش دروضعیت نامطلوبی به سر میبرد، با کمککردن به همسر خود و ابراز همدردی،بهترین استفاده ممکن را میکند.
حداقل رابطه زناشویی
ازدواجهای فاقد رابطه جنسی این روزها گریبانگیرخانوادههاست، اما این پرسش مطرح میشود که واقعا چه میزانرابطه جنسی طبیعی به حساب میآید؟ کارشناسان مسائل جنسی تمایلچندانی برای تعیین حد کفایت رابطه جنسی ندارند، چون باعثمیشود خیلی زوجها فکر کنند رابطه جنسیشان کافی نیست یا خیلیهایدیگر تصور کنند که بیش از حد رابطه جنسی دارند. اما همه آنها براین نکته اتفاق نظر دارند که کمتر از ده مرتبه رابطه جنسی در سال،ازدواج بدون رابطه جنسی به حساب میآید و یک تا دو مرتبه رابطه در هفتهمتوسط میزان رابطه جنسی به شمار میرود.
طبق نظریات کارشناسان در این زمینه اگر دو طرف میل زیاد جنسیداشته باشند، برقراری این رابطه با تعداد دفعات بالا با فراهم کردنشرایط مناسب هیچ مشکل و عوارضی نداشته و فقط میتواند به دلیلمصرف انرژی بالا فرد را خسته کند که این موضوع باید با استراحت والبته تغذیه خوب و لازم جبران شود تا به ضعف افراد منجر نشود،همچنین تعداد دفعات بالای رابطه باعث کمبود موقتی اسپرم درمردان یا به نوعی عقیمی موقت شود که این موضوع با کمی وقفه در برقراریرابطه حل شده و به صورت طبیعی باز خواهد گشت.
توصیه کارشناسان در این زمینه همواره رعایت اعتدال بوده و به زوجینمخصوصا آنهایی که بتازگی ازدواج کردهاند، پیشنهاد میکنند کهاز کمیت روابط خود کاسته و سعی کنند تا در هرباری که رابطه برقرارمیکنند، بهترین لحظات را در کنار هم داشته و آن را خاطرهانگیزکنند. اما آنچه که همه بر آن اتفاق نظر دارند این است که روابطزناشویی به دلبستگی بیشتر زوجین میانجامد، به حفظ و ارتقای سلامتجسمی و روانی مرد و زن نیز کمک میکند، افزون بر این روابط جنسی مستمرو منظم زوجین با ایجاد آرامش فکری و روانی و کاهش اختلاف و منازعاتخانوادگی در تربیت صحیح فرزندان نیز اثر گذار است.
تبلیغات ماهوارهای?? فرصتی برای افراد سودجو
این روزها بسیاری از مردم که از انواع اختلالات جنسی شایع رنج میبرند،بیآنکه بتوانند راه علاجی برای آن پیدا کنند، به دلایلفرهنگی و اجتماعی، بیماری خود را مسکوت نگه میدارند و ازعواقب آن که گاهی طلاق است، غافل هستند. طبیعی است در این شرایطچون عامه مردم به کارشناسان و متخصصان دسترسی ندارند عملا منبعکسب آگاهی آنها رسانههای ماهوارهای یا مجلات زرد خواهد بود کهبیشتر داروهای غیرمجاز و ممنوع از طریق همین رسانهها تبلیغ میشوند.حقهها و نیرنگهای این شبکهها تمامشدنی نیست، اما کم نیستندافرادی که گول شبکههای ماهوارهای را نمیخورند و معتقدند هردارویی باید بهوسیله پزشک و پس از معاینه و تشخیص تجویزشود. شبکههای ماهوارهای برای متقاعد کردن این افراد حربههایی دارند،آنها با معرفی دستگاههای توانبخشی جنسی، القا میکنند که با خیالراحت میتوان از این کالاهای پزشکی استفاده کرد.
مشکل از آنجا شروع میشود که ما نیاز جنسی را بهعنوان یکضدارزش در جامعه مطرح کردهایم، بدیهی است وقتی آموزش لازم در اینزمینه به اشخاص داده نشود، معمولا افراد اطلاعات خود را در این زمینهاز راههای دیگری مثل ماهواره و بعضی سایتهای اینترنتی غیرمجازجستجو خواهند کرد. عدهای نیز از این خلأ اطلاعاتی در زمینه مسائل جنسیاستفاده و در سایتهای اینترنتی و شبکههای ماهوارهای در رابطه با درمانمسائل جنسی یا تقویت میل جنسی داروهایی را ارائه و روشهای درمانی خاصیرا مطرح میکنند که این داروها ضمن سرازیر کردن سود سرشاری به جیبمتولیان خود در بهترین حالت روی بدن مبتلایان به این اختلالات بیاثراست و در مواردی هم که شیوع زیادی دارد، عوارض جدی فیزیکی و روانی رادر درازمدت یا کوتاهمدت بر مصرفکنندگان آن میگذارد. ضمناینکه باید دانست اکثر این داروها از لحاظ علمی مورد تحقیق و تائیدقرار نگرفتهاند، بنابراین ترکیبات و عوارضشان ناشناخته و نامعلوماست.
بازار به صورت غیرعلمی حل مشکلات جنسی را در دست گرفته است ونظارت کافی نیز در این قضیه وجود ندارد. به بیان دیگر بازار،تقاضاهای جنسی افراد را بخوبی درک کرده است؛ اما اغلب راهکار نادرستیرا ارائه میدهد، در حالی که باید مدیریت این مشکلات را تیمهای تخصصی وبه صورت بین رشتهای به عهده داشته باشند.
طلاقهای ناشی از نابسامانیهای جنسی
زن و مرد، هنگامی که از ناتوانی یا کم توانی جنسی یکدیگرآگاه شوند، روحیه سازگاری آنها کاسته میشود و با جرقهای ازناملایمات کوچک زندگی، رودرروی یکدیگر قرارمیگیرند. در این میان، عشقورزیهای اوایل زندگی برای آنهاحسرتی تمام نشدنی میشود که متاسفانه برخی به دنبال تجربهای جدید،زندگی خود را میبازند؛ درحالی که با آگاهی از علت بیمیلی وپیگیری درمان آن، براحتی میتوان به نشاط و شادی همیشگیدر زندگی زناشویی دست یافت و از روابط زناشویی لذت برد.
حتما شما هم این آمارها به گوشتان خورده که علت 60 درصد طلاقهادر ایران مسائل جنسی و مشکلات زناشویی است. البته در شهرهای بزرگاین آمار بیشتر است، اما واقعا منظور از مشکلاتجنسی چیست؟ این درصد بالای طلاق دقیقا به چه چیزبرمیگردد؟ اختلالات زناشویی و مشکلات جنسی موضوعات در هم تنیدهایاست، یعنی نمیتوان مرز مشخصی برای آنها در نظر گرفت. وقتی زن وشوهری در کنار هم باشند و مشکلات رفتاری داشته باشند، قطعا این مشکلاتبر روابط جنسیشان تاثیر میگذارد؛ همانطورکه در صورت وجود مشکلاتجنسی در روابط زناشویی افراد، مشکلات رفتاری نیز به وجود میآید.
دکتر فردوسی در این باره میگوید: خیلی از زوجها آگاهی کافیدرباره اینکه رابطه جنسی یک نیاز فیزیولوژیک طبیعی است وباید توسط همسران برآورده شود، ندارند و فکر میکنند اگر یکی ازدو طرف به هر دلیلی دچار سرد مزاجی یا ناتوانی جنسی است نبایدهیچ مشکل خاصی به وجود آید حال آن که اگر این مشکلات حل وبیماری یکی از زوجین درمان نشود در مواردی باعث طلاق عاطفی، انحرافهمسران و در نهایت طلاق میشود.
به طور کل، مشکلات یک زوج بیشتر مربوط به تمایلات جنسی است تا انجامرابطه جنسی. میل هیچ زوجی برای رابطه جنسی هیچوقت همزمان وکامل نیست. رمز کار این است که دو طرف بتوانند این موضوع را بین خودحل کنند. خیلی وقتها طرفی که میل کمتری به رابطه جنسی دارد، احساسمیکند که در هر بار رابطه جنسی مورد سوءاستفاده قرار گرفته است وطرفی که میل بالاتری دارد همیشه از رابطه جنسی محروم است وهمین مساله دعواها و جدالهای بین آنها در مورد رابطه جنسی را بیشتر وبیشتر میکند. اینجاست که رابطه بین آنها کم کم از بین میرود و وقتیدیگر رابطه جنسی در کار نباشد، محبت و عاطفه معمولی بین آنها هماز بین میرود: آن گرفتن دستها، خندیدن به لطیفههای یکدیگر،نشستن کنار هم روی یک نیمکت و... پایان مییابد و وقتی روابط تااین حد خشک میشوند، بیوفایی و سرانجام طلاق پدید میآید.
بیبندو باری و عواقب آن
بیبند و باری جنسی به هرگونه رفتار پرخطر جنسی خارج ازچارچوب ازدواج و زندگی زناشویی میگویند؛همچنین هرگونه تماس جنسی که در آن فرد از سلامت خود یا شریکجنسی خود آگاه نباشد از رفتارهای پرخطر جنسی محسوب میشود؛مشکل از اینجا ناشی میشود که آگاهی از سلامت خود یا دیگرانبراحتی امکانپذیر نیست. به عنوان مثال در حدود ?? درصد افراد HIVمثبت از آلودهبودن خودشان اطلاعی ندارند. از طرف دیگر منفی بودنآزمایشات تشخیصی در ابتدای آلودگی با HIV نمیتواند دلیل سالمبودن فرد باشد زیرا نتیجه این آزمایشات، در اوایل دوره آلودگیمعمولا منفی میباشد. پس چاره چیست؟
پایبندی به اصول اولیه اخلاقی و محدود کردن مسائلجنسی خود فقط و فقط به ازدواج و دوری از هرگونه رفتارپرخطر جنسی مانند: داشتن شرکای جنسی متعدد، تماسهای جنسینامعمول، مصرف الکل، مواد مخدر یا روانگردان قبل از برقراری تماسجنسی و تماس جنسی محافظت نشده میتواند هم خود فرد و همسرش را ازبیماریهای ناشی از بیبند و باری جنسی محافظت کند. علاوه بر آن بایدبرای پیشگیری از HIV و ایدز در جامعه رفتارهای جنسی سالم رابه افراد بویژه نوجوانان و جوانان آموزش داد.
در کل عوامل متعددی در سلامت خانواده و ثبات و پایداری آن نقشدارد که از جمله مهمترین آنها میتوان به مسائل جنسی زوجین اشاره کرد،روابط جنسی در صورتی که مسئولانه، در چارچوب خانواده وبرطرفکننده نیازهای جنسی و عاطفی زن و شوهر باشد سهم موثری در دوام وقوام خانواده دارد و مانع از فروپاشی این نهاد مقدس میشود.
تاثیر رابطه جنسی بر سلامت زوجین
دانشمندان دلایل زیادی را مطرح کردهاند که نشان میدهد رابطه زناشوییفقط یک کار لذتبخش روزمره نیست، بلکه در طول این رابطه هورمونهایی دربدن زن و مرد آزاد میشوند که میتواند در بالا بردن سطح سلامت عمومیشانبسیار مفید باشند.
رابطه جنسی، استرس را تسکین میدهد. کارشناسان طی تحقیقات به این نتیجهرسیدهاند که یک مزیت بزرگ رابطه جنسی سالم، پایین آوردنفشار خون و به طورکلی کاهش استرس است. رابطه جنسی، سیستم ایمنی بدن راتقویت میکند، یک یا دو بار رابطه جنسی در هفته با سطوح بالاتری از یکنوع آنتیبادی ارتباط دارد، که میتواند افراد را از سرماخوردگی وعفونتهای دیگر محافظت کند. همچنین رابطه جنسی کالریمیسوزاند، افزایش دهنده سلامت قلب و عروق است آن چنان که خطرابتلا به حمله قلبی منجر به مرگ را در مردان به نصف کاهش میدهد.رابطه جنسی، عزت نفس را تقویت میکند، صمیمیت را افزایش میدهد، درد راکاهش میدهد همچنین خطر سرطان پروستات را کم میکند و کمکمیکند خواب بهتری داشته باشید.
کارشناسان سلامت جنسی معتقدند یک رابطه زناشویی مثبت وسالم، علاوه بر تداوم زندگی زناشویی و محکم کردن بنیان خانواده،باعث ترمیم سریعتر زخمها میشود. همچنین افرادی که ازدواج کردهاندو رابطه زناشویی رضایتمندانهای را با همسرشان تجربه کردهاند، دردرازمدت کمتر بیمار میشوند طول عمر آنها نیز بیشتر از مجردها و افرادیاست که به روابط زناشوییشان توجهی ندارند.
کلینیکهای سلامت جنسی
سازمان جهانی بهداشت سلامت جنسی را اینگونه تعریف میکند: سلامتجسمانی، روانی و اجتماعی مربوط به فعالیت جنسی، نه صرفا نبود بیماری،اختلال عملکرد یا معلولیت. سلامت جنسی نیازمند نگرش مثبت به اینموضوع است و شامل بهرهمندی افراد از رابطه جنسی رضایتبخش، مطمئن،بیخطر و دور از اجبار و خشونت است. سلامت جنسی رویکردهای مختلفزیستپزشکی، بالینی، آموزشی، بهداشتی، اخلاقی و حقوقی دارد.همچنین موضوعهایی مانند فیزیولوژی و کالبدشناسی باروری و جنسی درانسان، مشکلات جسمانی در زنان و مردان مربوط به رابطه جنسی، بیماریهایمقاربتی و پیشگیری از آنها و رفتارهای جنسیو اختلالهای جنسی زناشویی را دربرمیگیرد.
وزارت بهداشت چند سالی است در راستای توجه به سلامت خانوادهاقدام به افتتاح کلینیکهای سلامت جنسی در برخی بیمارستانها کرده است؛هر چند کلینیکهای سلامت جنسی در تهران، قم و اردبیل راهاندازیشده و به بهبود روابط زوجین و در نتیجه سلامت خانواده کمک میکند، امابسیاری از مردم از وجود آن بیخبرند یا اصلا نمیدانند که میتوانند برایحل مشکلات جنسی به این مراکز مراجعه کنند، سلامت جنسی برای تمامیافراد جامعه مهم است، در این کلینیکها که براحتی برای تمام متقاضیانقابل دسترسی است، تلاش شده برای بسیاری از مشکلات مربوط به بهداشتجنسی افراد راهحلی ارائه شود، عدم اطلاعرسانی صحیح در این زمینه موجبشده است افراد یا از مشکلات جنسی خود آگاه نباشند، یا آگاهباشند و ندانند در کجا باید آن را مرتفع سازند یا اینکه از ورود بهاین مراکز احساس شرم کنند. تیم تخصصی در این مراکز شاملروانپزشک، مشاور خانواده، متخصص بیماریهای عفونی، متخصصپزشکی اجتماعی، متخصص زنان و زایمان، اورولوژیست، آندرولوژیست ومتخصص غدد است که با همکاری بین رشتهای به ارائه مشاوره و انجام خدماتتشخیصی و درمانی میپردازند. مرکز سلامت روان وزارت بهداشت درصدداست تا در هر دانشگاه علوم پزشکی کلینیک سلامتجنسی خانواده تاسیس کند، البته تعداد مراکز مشاورهای، آموزشی ودانشگاهی کشور، اکنون اندک است و این مراکز نمیتوانندپاسخگوی نیاز مراجعان باشند.
عصرایران
کلمات کلیدی :